Delikatne waniliowe kluseczki leniwe

Delikatne waniliowe kluseczki leniwe

Składniki:
  • 350 g Serka homogenizowanego waniliowego JOGO
  • 300 g mąki
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 2 jajka

Przygotowanie:

Składniki dokładnie wymieszać. Uzyskane ciasto kłaść łyżką na gotującą się wodę i gotować, aż kluseczki wypłyną na powierzchnię. Podawać z cukrem i cynamonem. Smacznego!


Sernik z owocami!

Sernik z owocami!

Składniki:
  • Na spód:
    • okrągłe biszkopty
  • Masa serowa:
    • 700 g waniliowego Serka homogenizowanego JOGO
    • 250 ml schłodzonej Śmietany kremówki 30% JOGO
    • 4 łyżki stołowe cukru pudru
    • 28 g żelatyny w proszku
    • 70 ml zimnej wody
    • maliny
    • borówki amerykańskie
    • 2 galaretki truskawkowe

Przygotowanie:

Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia. Po około 10 minutach podgrzać mieszając, aż do momentu, gdy całkowicie się rozpuści. Należy uważać, aby nie doszło do wrzenia, by żelatyna nie straciła swoich właściwości żelujących. Po rozpuszczeniu zostawić, aby przestygła. Śmietanę kremówkę JOGO należy ubić z cukrem pudrem, do uzyskania sztywności. Dalej miksować, dodając stopniowo Serek homogenizowany waniliowy JOGO. Wystudzoną żelatynę wymieszać z 3 łyżkami masy serowej i dodać do ciasta. Wszystko dokładnie zmiksować. W tortownicy ( średnica 25cm), wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć dość ciasno biszkopty, wylać masę serową i odstawić do lodówki, aż stężeje. Galaretki rozpuścić w zmniejszonej objętości wrzątku ( jeśli 1 galaretka wymaga 500 ml wody, użyj do całości 750ml). Dokładnie mieszając czekaj, aż ostygnie do temperatury pokojowej. Ułóż maliny i borówki na masie serowej i zalej je tężejącą galaretką. Schłodź w lodówce, a kiedy galaretka się ściągnie można pałaszować!


Słodko-słone przekąski z serkiem homogenizowanym JOGO

Słodko-słone przekąski

Przepis na słodko-słone przekąski z serkiem homogenizowanym JOGO

Słodko-słone przekąski z serkiem homogenizowanym JOGO

Składniki:
  • paczka dowolnego pieczywa chrupkiego
  • serek JOGO homogenizowany o ulubionym smaku
  • dowolne owoce: banany, truskawki, kiwi

Przygotowanie:
Posmaruj pieczywo serkiem i ułóż pokrojone w plasterki lub cząstki owoce.