Czekoladowy tort naleśnikowy

Czekoladowy tort naleśnikowy
- ciasto na naleśniki:4 szklanki mąki pszennej
4 szklanki mleka 2% JOGO
3 jajka
3 łyżki oleju rzepakowego
duża szczypta soli - na masę:
4 opakowania czekoladowego serka „Kaśka” - na polewę czekoladową
150 g. gorzkiej czekolady
ok. 1/4 szklanki mleka
Mąkę, sól i połowę mleka dokładnie wymieszać, najlepiej mikserem, dodać jajka i jeszcze trochę mleka, miksować do chwili kiedy powstanie jednolite ciasto.
Na koniec wlać olej i ponownie wymieszać. Ciasto powinno mieć gęstość rzadkiej śmietany. Następnie na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Odstawiamy je do całkowitego wystygnięcia. Naleśniki przekładamy niewielką ilością serka czekoladowego „Kaśka” i rozsmarowujemy go równą warstwą, układając jednego na drugim. W tym celu można użyć rantu cukierniczego lub brzegu od tortownicy, dzięki czemu warstwy będą układać się równo, bez przesunięć. Kiedy wszystkie naleśniki i serki są już wykorzystane, tort wstawiamy do lodówki na 2-3 h lub na całą noc. Dobrze schłodzony tort polewamy czekoladą.
Przechowujemy w lodówce.
Tort kroimy ostrym nożem, jeśli jest dobrze schłodzony bardzo ładnie się kroi.
Smacznego.
Sprawdź inne przepisy:
Delikatne waniliowe kluseczki leniwe
Delikatne waniliowe kluseczki leniwe

- 350 g Serka homogenizowanego waniliowego JOGO
- 300 g mąki
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 2 jajka
Składniki dokładnie wymieszać. Uzyskane ciasto kłaść łyżką na gotującą się wodę i gotować, aż kluseczki wypłyną na powierzchnię. Podawać z cukrem i cynamonem. Smacznego!
Sernik z owocami!
Sernik z owocami!

-
Na spód:
- okrągłe biszkopty
-
Masa serowa:
- 700 g waniliowego Serka homogenizowanego JOGO
- 250 ml schłodzonej Śmietany kremówki 30% JOGO
- 4 łyżki stołowe cukru pudru
- 28 g żelatyny w proszku
- 70 ml zimnej wody
- maliny
- borówki amerykańskie
- 2 galaretki truskawkowe
Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia. Po około 10 minutach podgrzać mieszając, aż do momentu, gdy całkowicie się rozpuści. Należy uważać, aby nie doszło do wrzenia, by żelatyna nie straciła swoich właściwości żelujących. Po rozpuszczeniu zostawić, aby przestygła. Śmietanę kremówkę JOGO należy ubić z cukrem pudrem, do uzyskania sztywności. Dalej miksować, dodając stopniowo Serek homogenizowany waniliowy JOGO. Wystudzoną żelatynę wymieszać z 3 łyżkami masy serowej i dodać do ciasta. Wszystko dokładnie zmiksować. W tortownicy ( średnica 25cm), wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć dość ciasno biszkopty, wylać masę serową i odstawić do lodówki, aż stężeje. Galaretki rozpuścić w zmniejszonej objętości wrzątku ( jeśli 1 galaretka wymaga 500 ml wody, użyj do całości 750ml). Dokładnie mieszając czekaj, aż ostygnie do temperatury pokojowej. Ułóż maliny i borówki na masie serowej i zalej je tężejącą galaretką. Schłodź w lodówce, a kiedy galaretka się ściągnie można pałaszować!
Słodko-słone przekąski
Przepis na słodko-słone przekąski z serkiem homogenizowanym JOGO

- paczka dowolnego pieczywa chrupkiego
- serek JOGO homogenizowany o ulubionym smaku
- dowolne owoce: banany, truskawki, kiwi