Ciasto czekoladowe

Składniki:
- 120 g masła JOGO
- 100 ml mleka JOGO 3,2%
- 3 jaja
- 250 g mąki
- 200 g cukru
- 75 g czekolady gorzkiej
- 75 g czekolady mlecznej
- 2 łyżki ciemnego kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Na początek zadbaj, aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. W garnuszku rozpuść na małym ogniu masło z czekoladą, dbając, by nie doszło do wrzenia, następnie odstaw całość do przestygnięcia.
Cukier i jajka zmiksuj na puszystą pianę, dodaj mleko i wystudzoną masę czekoladową oraz mąkę i proszek do pieczenia, mieszając całość mikserem na wolnych obrotach do momentu, aż składniki się połączą.
Gotową masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm i piecz w temperaturze 180o przez 35-40 minut. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem i – gotowe!