Ciasto czekoladowe

Składniki:
  • 120 g masła JOGO
  • 100 ml mleka JOGO 3,2%
  • 3 jaja
  • 250 g mąki
  • 200 g cukru
  • 75 g czekolady gorzkiej
  • 75 g czekolady mlecznej
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania
Przygotowanie:

Na początek zadbaj, aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. W garnuszku rozpuść na małym ogniu masło z czekoladą, dbając, by nie doszło do wrzenia, następnie odstaw całość do przestygnięcia.
Cukier i jajka zmiksuj na puszystą pianę, dodaj mleko i wystudzoną masę czekoladową oraz mąkę i proszek do pieczenia, mieszając całość mikserem na wolnych obrotach do momentu, aż składniki się połączą.
Gotową masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm i piecz w temperaturze 180o przez 35-40 minut. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem i – gotowe!