Przepis na domowe musli własnej roboty z JOGO

Składniki:
- 400 g żytnich bądź owsianych płatków błyskawicznych
- 300 g potłuczonych na średnie kawałki orzechów ( laskowych, włoskich, nerkowców, migdałów – w ulubionych przez Ciebie proporcjach)
- 300 g suszonych owoców (np.: daktyli, ananasów, rodzynek, moreli,)
- 100 g mieszanki nasion (np.: słonecznika, dyni, sezamu, siemienia lnianego)
- 100 g wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki cynamonu
- 150 ml miodu
- 150 ml oliwy z oliwek
- mleko JOGO wedle uznania
Przygotowanie:
Składniki, poza owocami suszonymi, wymieszaj i rozłóż na blaszce. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C na pół godziny, mieszaj je co kilka minut. Musli będzie gotowe, gdy przybierze złocisty kolor. Kiedy już ostygnie, dodaj kawałki owoców, wymieszaj ponownie i przełóż do dużego szklanego słoja. Przechowywanie w lodówce zapewni Twojemu musli dłuższą świeżość.