Przepis na domowe musli własnej roboty z JOGO

Domowe musli własnej roboty JOGO
Składniki:
  • 400 g żytnich bądź owsianych płatków błyskawicznych
  • 300 g potłuczonych na średnie kawałki orzechów ( laskowych, włoskich, nerkowców, migdałów – w ulubionych przez Ciebie proporcjach)
  • 300 g suszonych owoców (np.: daktyli, ananasów, rodzynek, moreli,)
  • 100 g mieszanki nasion (np.: słonecznika, dyni, sezamu, siemienia lnianego)
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 150 ml miodu
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • mleko JOGO wedle uznania
Przygotowanie:

Składniki, poza owocami suszonymi, wymieszaj i rozłóż na blaszce. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C na pół godziny, mieszaj je co kilka minut. Musli będzie gotowe, gdy przybierze złocisty kolor. Kiedy już ostygnie, dodaj kawałki owoców, wymieszaj ponownie i przełóż do dużego szklanego słoja. Przechowywanie w lodówce zapewni Twojemu musli dłuższą świeżość.