Jogurty naturalne Jogo
W przypadku jogurtu do fermentacji wykorzystuje się symbiotyczne kultury szczepów z gatunków Streptococcus thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus, stąd alternatywna nazwa jogurtu. Żywe kultury bakterii powinny występować w gotowym produkcie w liczbie co najmniej 10 milionów komórek w 1 gramie. Jakie właściwości ma jogurt naturalny oraz jak wpływa na nasz organizm? Produkt ten jest wspaniałym źródłem pełnowartościowego białka, które potrafi nawet zastąpić białko z mięsa. Bakterie, zawarte w jogurcie, wspierają proces metabolizmu, co zwiększa ilość spalanej energii, tym samym pomagając zrzucić zbędne kilogramy. Jogurt naturalny ma niską ilość kalorii, a także może być spożywany przez osoby, cierpiące na nietolerancję laktozy, ponieważ zawiera niższą ilość laktozy, niż mleko. W naszej ofercie znajduje się kilka rodzajów jogurtów naturalnych, między innymi jest to jogurt naturalny, nie zawierający żadnych sztucznych barwników, aromatów, czy konserwantów. Dostępny jest w opakowaniach 150g oraz 400g, a także w wersji odtłuszczonej. Kolejny rodzaj produktu to Jogurt naturalny typu greckiego, który jest jeszcze bardziej gęsty i kremowy, więc świetnie się nadaje na śniadanie czy jako dodatek do sałatek lub naleśników. Aby poznać więcej informacji na temat jogurtów JOGO, a także innych naszych produktów, zapraszamy do kontaktu.