
Kotlety grzybowe
Składniki:
- Grzyby leśne wcześniej ugotowane 50 dag
- Jajko 1 szt
- Cebula 1 średnia
- Chleb jasny 2 kromki
- Mleko 100ml
- Bułka tarta 3-4 łyżki
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki i koperek, nieduży pęczek
- Olej do smażenia około 1 łyżki
Grzyby wraz z cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia. Dodać jajko oraz wcześniej namoczony w mleku chleb. Natkę pietruszki i koperek posiekać i dodać do masy grzybowej. Jeśli okaże się ona za płynna, dodać kilka łyżek bułki tartej i poczekać 10 minut aż napęcznieje. Smażyć jak zwykle kotlety mielone na patelni z rozgrzanym olejem.
Podawać z puree ziemniaczanym.
Życzymy smacznego!