Kotlety grzybowe

Składniki:
  • Grzyby leśne wcześniej ugotowane 50 dag
  • Jajko 1 szt
  • Cebula 1 średnia
  • Chleb jasny 2 kromki
  • Mleko 100ml
  • Bułka tarta 3-4 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki i koperek, nieduży pęczek
  • Olej do smażenia około 1 łyżki

Grzyby wraz z cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia. Dodać jajko oraz wcześniej namoczony w mleku chleb. Natkę pietruszki i koperek posiekać i dodać do masy grzybowej. Jeśli okaże się ona za płynna, dodać kilka łyżek bułki tartej i poczekać 10 minut aż napęcznieje. Smażyć jak zwykle kotlety mielone na patelni z rozgrzanym olejem.
Podawać z puree ziemniaczanym.

Życzymy smacznego!

Sprawdź inne przepisy: