Makaron z krewetkami i łososiem

Składniki:
- 3/4 paczki makaronu penne
- 250 g szpinaku „baby”
- szalotka
- 1 szklanka śmietany 30% JOGO
- 3 kawałki łososia, po ok. 150 g każdy
- 350 g krewetek
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować „al dente” w dużej ilości osolonej wody, łososia doprawić solą i pieprzem. Rybę usmażyć na odrobinie oliwy z dwóch stron. Odstawić dbając, by pozostał ciepły. Na patelni z odrobiną oleju zeszklić drobno posiekaną szalotkę. Dodać listki szpinaku i usmażyć, aż zmięknie.
Śmietankę wlać do garnka i gotować, aż zacznie gęstnieć. Dodać krewetki i zagotować, nie dłużej niż dwie minuty – jeśli były wcześniej sparzone (są różowe). Doprawić do smaku i podawać z rybą i ugotowanym makaronem. Życzymy smacznego!