Muffinki z polewą czekoladową.

Składniki:
  • Na muffinki:
    • 2 szklanki mąki
    • pół szklanki cukru
    • 2 jaja
    • szklanka mleka 3,2% JOGO
    • pół szklanki oleju
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • kilka kropli olejku waniliowego
  • Polewa:
    • 1/3 kostki margaryny
    • 4 łyżki cukru
    • łyżka wody
    • czubata łyżka kakao
Przygotowanie:

Wymieszaj w osobnych miskach jaja, olej, mleko i olejek waniliowy oraz cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Połącz obie masy; ciasto może mieć grudki. Foremki do muffinek wysmaruj tłuszczem, wyłóż papilotkami i napełnij ciastem. Piecz 25 minut w temperaturze 200oC . Aby zrobić polewę rozpuść wszystkie składniki w garnku i gotuj ciągle mieszając na niewielkim ogniu, aż do momentu, gdy uzyskasz gładką masę. Gdy muffinki ostygną, nałóż polewę. Paluszki lizać!