Muffinki z polewą czekoladową.

Składniki:
-
Na muffinki:
- 2 szklanki mąki
- pół szklanki cukru
- 2 jaja
- szklanka mleka 3,2% JOGO
- pół szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kilka kropli olejku waniliowego
-
Polewa:
- 1/3 kostki margaryny
- 4 łyżki cukru
- łyżka wody
- czubata łyżka kakao
Przygotowanie:
Wymieszaj w osobnych miskach jaja, olej, mleko i olejek waniliowy oraz cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Połącz obie masy; ciasto może mieć grudki. Foremki do muffinek wysmaruj tłuszczem, wyłóż papilotkami i napełnij ciastem. Piecz 25 minut w temperaturze 200oC . Aby zrobić polewę rozpuść wszystkie składniki w garnku i gotuj ciągle mieszając na niewielkim ogniu, aż do momentu, gdy uzyskasz gładką masę. Gdy muffinki ostygną, nałóż polewę. Paluszki lizać!