Naleśniki w tonie szarlotki

Do przygotowania naleśników potrzebujemy:
120 g pszennej mąki
budyń waniliowy
200 ml mleka JOGO
50 ml wody gazowanej
2 jajka
łyżkę cukru waniliowego
szczyptę soli
łyżkę oleju
oraz:
150g jogurtu naturalnego JOGO
2 jabłka
łyżkę miodu
łyżeczkę masła JOGO,
łyżkę wody
1/3 łyżeczki cynamonu
odrobinę oleju do natłuszczenia patelni
Przygotowanie:
Składniki miksujemy do uzyskania gładkiej masy, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut. Patelnię natłuszczamy i rozgrzewamy, smażymy naleśniki, składamy je w trójkąty i układamy na talerzu.
W małym rondelku rozgrzewamy masło, dodając miód, pokrojone jabłko oraz cynamon. Polewamy łyżką wody i dusimy około 5 minut do momentu, aż jabłką puszczą sok i staną się miękkie. Odstawiamy do wystudzenia. Naleśniki polewamy jogurtem i duszonymi jabłkami. Smacznego!