Przepisy kulinarne na potrawy i dania z maślanką JOGO

Maślanka JOGO w wydaniu luksusowym to nieopisana wprost rozkosz smaku! Ten pyszny, mleczny napój powstaje w wyniku fermentacji mleka pasteryzowanego, pozyskanego od polskich krów. Maślanka to nie tylko bogactwo witamin i minerałów; zawiera także w swoim składzie żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej, może zatem służyć jako naturalny czynnik wspomagający działanie zarówno układu trawiennego, jak i odpornościowego.

W tradycji polskich smaków maślanka naturalnie łączy się z daniami na bazie ziemniaków czy kasz; pasuje zarówno do mięs, jak i sadzonego jajka. Sposobów na jej wykorzystanie jest mnóstwo, gdyż wzbogaca nie tylko posiłki jako orzeźwiający napój, ale i dzięki swoim właściwościom sprawia, że dania, do których zostaje dodana w procesie ich tworzenia, smakują lepiej!

Jak podawać maślankę? Świetnie wypada w wersji naturalnej, można ją też według szybkiego przepisu zmiksować z sezonowymi owocami; z mrożonymi przyrządzisz smakowity, lekki sorbet. Jeśli nie masz ochoty na kuchenne swawole, zawsze możesz po prostu kupić maślankę JOGO o smaku truskawkowym. Dodatek owoców świeżej truskawki na pewno zrobi w Twojej rodzinie furorę!

A jeśli masz fantazję i chcesz jej pofolgować – przejrzyj nasze sprawdzone przepisy kulinarne z maślanką i przygotuj danie z maślanką w znakomitym tle!