Przepisy kulinarne na dania i potrawy z masłem JOGO

Maślana tajemnica rozkosznych smaków…

Czy masło jest zdrowe? Opinie w tej kwestii są podzielone, tyleż jest teorii na ten temat, ilu badaczy wyciąga wnioski. Z całą pewnością prawdziwe, naturalne, wyprodukowane ze śmietanki, z mleka polskich krów,  Masło Kraszewskie Extra, zawiera rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A, D, E i K oraz lecytynę, wspomagającą pracę mózgu. No i jest pyszne, aromatyczne – bez niego i jajko na miękko, i maślane ciasteczka nie smakują tak, jak powinny. Wyśmienite kremy i desery wymagają zastosowania najlepszych składników – bez nich nie osiągają wyżyn swego aromatu!. Użycie Masła Kraszewskiego Extra gwarantuje Twoim wypiekom jakość, jakiej nie powstydziłyby się nasze prababcie, które swoje dzieła kulinarne opierały na własnoręcznie sporządzonym prawdziwym, wiejskim maśle!

Masło jest co prawda produktem wysokokalorycznym, ale spożywane w rozsądnych ilościach dostarczy nam nie tylko wartości odżywczych, ale i zagwarantuje niezrównane doznania smakowe. Cóż jest bowiem lepszego niż pajda świeżo upieczonego chleba z „prawdziwym masłem”? Wiele przepisów na najwykwintniejsze dania nie może także obyć się bez niego. My proponujemy zachować zdrowy umiar i nie odmawiać sobie maślanego szaleństwa tam, gdzie jego użycie jest niezbędne, by nadać daniu wyśmienitego smaku.

Jeśli nie macie własnych pomysłów, podsuwamy Wam nasze przepisy z masłem w tle: