Przepisy kulinarne z mlekiem - potrawy i dania z mleka JOGO

Choć toczą się spory wśród naukowców na temat zasadności spożycia mleka, to jednak faktem jest, że oprócz niezaprzeczalnych walorów smakowych, stanowi ono prawdziwą skarbnicę składników mineralnych i witamin. Mleko zawiera wapń, magnez, fosfor, potas, sód, cynk, selen i wszystkie witaminy, poza „C”. Jest wyjątkowym produktem spożywczym, bogatym w pełnowartościowe białko, tłuszcz o doskonale zbilansowanym składzie i węglowodany, które dostarczają energii. A do tego jest takie pyszne… Jak wyglądałby jesienny, dżdżysty, wieczór w fotelu, z książką w ręku, bez kubeczka gorącego kakao? Albo zimowy poranek bez filiżanki kawy z mlekiem?

Mleko JOGO pochodzi tylko od polskich krów, dokładamy wszelkich starań, by zachować jego jakość, świeżość, walory smakowe i odżywcze. Możesz wybierać pomiędzy mlekiem 2% i 3,2%, które poddaliśmy procesowi pasteryzacji, co pozwala na zachowanie naturalnego smaku oraz wydłuża trwałość, a mlekiem UHT, zachowującym wartości odżywcze i walory smakowe przez kilka miesięcy od daty produkcji. Wygodny karton, praktyczna butelka, ekonomiczna folia – możesz zdecydować się także na opakowanie, które najbardziej Ci odpowiada!

Mleko w kuchni potrzebne jest niemal do wszystkiego, niewiele jest takich przepisów, gdzie tego białego nektaru brakuje. Jeśli chcesz spróbować swoich sił w gotowaniu, pieczeniu i innych kulinarnych czarach, po prostu zaopatrz się w karton, butelkę lub foliowy woreczek mleka JOGO, przejrzyj nasze przepisy kulinarne z mlekiem, i rozpocznij przygodę na Mlecznej Drodze.