Racuchy jogurtowe z jabłkami.

Składniki:

 

  • Jogurt naturalny JOGO – 200g
  • Jajka – 2 szt.
  • Cukier – 50g
  • Mąka pszenna – 130g
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • Cukier wanilinowy – 1 łyżeczka
  • Szczypta soli
  • Jabłka – 2 średnie.
  • Cukier, wymieszany z cynamonem – około 100g do otaczania racuchów
Przygotowanie:

Najpierw obieramy jabłka, usuwamy gniazda nasienne, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy lub miksujemy jajka z jogurtem, dodajemy cukier, cukier wanilinowy oraz sól. Do tej mieszanki dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i znowu miksujemy. Na końcu dodajemy starte jabłka i mieszamy całość. Racuchy smażymy na rozgrzanej patelni na oleju na złocisty kolor. Po usmażeniu racuszki obtaczamy w cukrze cynamonowym.
Smacznego!
 

Sprawdź inne przepisy: