Sałatka z szynką

Składniki:
  • Kapusta pekińska – 150g
  • Szynka – 100g
  • Ser żółty – 70g
  • Jajka, ugotowane na twardo – 2 szt
  • Pieczarki – 4-5 szt.
  • Śmietana JOGO do sałatek – 2 łyżki
  • Musztarda – 0,5 łyżeczki.
  • Zieleniną sezonowa – mały pęczek.

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy w cienkie paseczki lub w kosteczkę, podsmażamy na oleju przez kilka minut, aż staną się miękkie. Pieczarki należy wystudzić i przełożyć do dużej miski. Kapustę pekińską siekamy, szynkę i jajka kroimy w cienkie paseczki, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy sałatkę, doprawiamy śmietaną, solą i pieprzem do smaku.
Podajemy w małych salaterkach, posypując posiekaną zieleniną.
Smacznego!
 

Sprawdź inne przepisy: