
Sałatka ziemniaczana z jajkiem
Składniki:
- ziemniaki – 0,4 kg
- majonez – 4 łyżki
- jogurt naturalny typu greckiego JOGO – 2 łyżki
- musztarda francuska – 1 łyżka
- cebula – 2 sztuki
- kapary – 1 łyżka
- natka pietruszki – 2 łyżki
- szczypiorek – 2 łyżki
- mięta – 2 łyżki
- jajko – 2 sztuki
Przygotowanie:
Krok 1 – ugotować ziemniaki w lekko osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić na połówki.
Krok 2 – połączyć w misce majonez, jogurt, musztardę, cebulę, kapary, natkę, szczypiorek oraz miętę.
Krok 3 – dodać do miski ziemniaki, ugotowane na twardo i posiekane jajka, wymieszać.