
Tarta z łososiem
Składniki:
- Ciasto francuskie – 1 opakowanie.
- Jajka – 5 szt
- Śmietana JOGO – 0,5 szklanki
- Ser twarogowy JOGO – 1 opakowanie
- Musztarda Dijon – 1 łyżka
- Gałka muszkatołowa, sól, pieprz – do smaku
- Szczypiorek – 1 nieduży pęczek
- Łosoś – puszka
- Ser żółty – 150 g
- Szpinak – 100 g
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozmroź zgodnie z instrukcją na opakowaniu, rozwałkuj i włóż do formy do pieczenia. Podpiecz je przez około 5 minut w piekarniku, nagrzanym do temperatury 180 stopni.
W oddzielnej misce ubij jajka z musztardą, śmietaną i przyprawami.
Łososia z puszki bez zalewy rozgnieć widelcem, wyłóż go na spod podpieczonej tarty, posyp szczypiorkiem oraz serem. Zalej całość masą jajeczną. Piecz przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Smacznego!