Tarta z łososiem

Składniki:
  • Ciasto francuskie – 1 opakowanie.
  • Jajka – 5 szt
  • Śmietana JOGO – 0,5 szklanki
  • Ser twarogowy JOGO – 1 opakowanie
  • Musztarda Dijon – 1 łyżka
  • Gałka muszkatołowa, sól, pieprz – do smaku
  • Szczypiorek – 1 nieduży pęczek
  • Łosoś – puszka
  • Ser żółty – 150 g
  • Szpinak – 100 g
Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozmroź zgodnie z instrukcją na opakowaniu, rozwałkuj i włóż do formy do pieczenia. Podpiecz je przez około 5 minut w piekarniku, nagrzanym do temperatury 180 stopni.
W oddzielnej misce ubij jajka z musztardą, śmietaną i przyprawami.
Łososia z puszki bez zalewy rozgnieć widelcem, wyłóż go na spod podpieczonej tarty, posyp szczypiorkiem oraz serem. Zalej całość masą jajeczną. Piecz przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!

Sprawdź inne przepisy: