
Tort lodowy
Składniki:
- Lody JOGO waniliowe – 2 opakowania po 500g
- Truskawki – 500g
- Borówki – 500g
- Ciasteczka biszkoptowe Savoiardi (jak do Tiramisu) – opakowanie 500g
Przygotowanie:
Na dno formy do pieczenia wyłożyć warstwę ciasteczek. Lody wyciągnąć wcześniej z zamrażalnika i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 20 minut, aby się lekko roztopiły. Wyłożyć jedno opakowanie lodów na ciasteczka, a następnie ułożyć warstwę borówek i truskawek. Następnie należy powoli wsunąć ciasteczka między masę lodową a brzegi formy, aby powstał swoisty płot z ciasteczek. Następnie na wcześniej wyłożone owoce wyłożyć warstwę ciasteczek i kolejne opakowanie lodów. Na końcu udekorować całość truskawkami i borówkami według własnego pomysłu.
Smacznego!