Twarożek wiejski, znany również, jako cottage cheese. Delikatne, choć i dość duże ziarenka twarożku wiejskiego od Jogo, wyprodukowanego ze świeżego mleka krowiego to jeden z najbardziej popularnych produktów mleczarskich w całej Polsce. Śmietanka, stanowiąca swoistą zalewę dla twarożku, jest delikatna i naturalna w smaku. Twarożek wiejski produkowany jest w podobny sposób, jak zwykły twaróg. Produkt powstaje w wyniku dodawania do mleka szczepów bakteryjnych oraz innych niezbędnych do fermentacji mleka. Do gotowego twarożku dodaje się śmietankę i całość pakuje się do specjalnych pojemniczków. Jogo proponuje klientom dwa rodzaje twarożków wiejskich, czyli Twarożek Wiejski Luksusowy, nie zawierający żadnych dodatków oraz Twarożek Wiejski ze szczypiorkiem. Pierwsza, naturalna wersja produktu składa się z samego twarożku oraz śmietanki, tworząc doskonałe połączenie smakowe. Podczas produkcji nie dodajemy do twarożku wiejskiego żadnej soli, aby klienci mogli spożyć gotowy produkt w dowolny sposób, na przykład dodając warzywa lub owoce. Natomiast twarożek ze szczypiorkiem, jak można się domyślić, zawiera dodatkowy składnik – odrobinę aromatycznego szczypiorku, który nadaje charakterystycznego smaku produktowi. Można go dodawać do sałatek lub spożyć jako lekką przekąskę. Twarożki wiejskie Jogo występują w naszej ofercie w gramaturze 200g.